tandartsen

U kan in de Mondzorg Bornem-tandartsenpraktijk terecht voor algemene tandzorgen, kindertandheelkunde, endodontie (kanaalbehandelingen), prothese, kroon- en brugwerk, home bleaching en cosmetische tandheelkunde.

Het voorkomen van tandproblemen is onze voornaamste zorg. Wij stimuleren periodieke controles (6-maandelijks, 9-maandelijks of jaarlijks naargelang het risicoprofiel van de patiënt) en willen voldoende tijd besteden aan mondhygiëne-instructies omdat preventie zo belangrijk is om tanden en tandvlees gezond te houden.

Onze tandartsen gebruiken hoogwaardige materialen, instrumenten en apparatuur om kwalitatief werk te leveren. Door voortdurend bij te scholen, te specialiseren en te investeren in nieuwe moderne toestellen (o.a. de sterilisatieapparatuur) kunnen wij u de beste zorgen aanbieden. We werken uiteraard met handschoenen en maskers. Waar mogelijk met wegwerpmateriaal.

We nemen graag onze tijd om naar uw problemen en wensen te luisteren en trachten voor iedereen een aangepaste oplossing op maat en volgens ieders budget aan te bieden.

Waarmee kan Mondzorg Bornem u helpen?

Preventie - FlossenRegelmatig poetsen en flossen, snoepmomenten en vooral frisdrank beperken: voorkomen is beter dan genezen. Periodieke controles (waarvoor u uitgenodigd kan worden) zijn zeer belangrijk om problemen in een vroeg stadium op te sporen. De ziekenfondsen willen ook dat iedereen zelf aandacht heeft voor zijn mondgezondheid en sanctioneert vanaf 2016 de mensen die niet regelmatig (eenmaal per jaar minimum) bij de tandarts langsgaan voor controle: de terugbetaling vermindert.

Cariës is wereldwijd een groot probleem: als de tanden aangetast zijn, worden ze hersteld met tandkleurig composiet.

Cosmetische tandheelkundeEr is meer en meer vraag naar cosmetische (esthetische) zorgen: de technische mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en er is voor ieders budget een mooie, stralende glimlach mogelijk (met composiet of porselein, voor vorm- en kleuraanpassingen, bleaching, etc).

Ontstoken tandvleesOntstoken tandvlees kan uw gezondheid ernstig schaden: de eerste symptomen zijn rood, gezwollen, bloedend tandvlees. Deze aandoening kan evolueren naar een kaakbeenontsteking (parodontitis) met kwalijke gevolgen: slechte adem (halitose), loskomende tanden met tandverlies, maar ook algemene gezondheidsproblemen.

Kronen en bruggenAls een tand te zwaar aangetast is (door breuk of cariës) om nog te vullen, maar nog een goede wortel heeft, kan een kroon de oplossing zijn: de volledig zichtbare buitenkant van de tand wordt vervangen door een porseleinen omhulsel en is ijzersterk.

Na tandverlies kan een ‘brug’ gemaakt worden om de ontbrekende tand te vervangen. Een porseleinen structuur wordt dan vastgezet met cement.

Uitneembare prothese - ChroomcobaltEen uitneembare structuur voor tandvervanging voor alle of enkele tanden met een kunstharsbasis of een framestructuur (chroomcobalt).

KindertandheelkundeKinderen hebben een kindvriendelijke en geduldige aanpak nodig: we zorgen er voor dat uw kinderen al heel vroeg vertrouwd geraken met de tandarts.

Vaak gestelde vragen

Al onze tandartsen zijn gedeconventioneerd. De behandelingen bij niet-geconventioneerden zijn tussen 5 en 8 % duurder dan bij geconventioneerden. Om een kwalitatief hoogstaande behandeling met de beste producten te garanderen, kan spijtig genoeg niet altijd aan conventietarieven gewerkt worden.

Alleen tijdens weekend- en feestdagen tussen 9u00 en 18u00 (tel. 09 033 99 69), soms ook op brugdagen.

De berekening van het ereloon en de onkosten moeten individueel bepaald worden na een onderzoek: elke vraag naar behandeling is uiteraard vrijblijvend voor de patiënt.

Afhankelijk van het profiel van de patiënt (gevoeligheid voor tandsteen/tandvleesproblemen/tandbederf) wordt een controle aanbevolen om de 4/6/9/12 maanden. Ook prothesedragers moeten regelmatig tanden en prothese laten nakijken (minstens eens per jaar).

Algemeen wordt de leeftijd van 3 jaar aanbevolen. Wanneer u zelf bij jonge kinderen afwijkingen vaststelt, is eerdere controle wenselijk. Let vooral op de voeding en gebruik van zure dranken!

Pijnstillers genre ibuprofen of paracetamol (Dafalgan e.d.) zijn de meest gebruikte pijnstillers. Let wel op met overmatig of langdurig gebruik vooral bij nier- of leveraandoeningen!

Let op met zelfmedicatie: gebruik nooit te lang een spoelmiddel genre Chloorhexidine!

Specifieke vragen over de terugbetaling van bepaalde behandelingen stelt u best aan een mutualiteitsmedewerker.


maak een afspraak

Boek een controle-afspraakAfspraken: ‭03 227 12 87‬

onze tandartsen

Tony Moens
Katholieke Universiteit Leuven
algemeen tandarts

Nasser Emtyazi
Katholieke Universiteit Leuven
algemeen tandarts

Kyra Van Lent
Katholieke Universiteit Leuven
algemeen tandarts

Rika Stevens
Katholieke Universiteit Leuven
algemeen tandarts

Iris Wyn
Vrije Universiteit Brussel
tandarts specialist in de parodontologie

Ahmed al Taaiy
Universiteit Gent
algemeen tandarts

Els Tierens
Katholieke Universiteit Leuven
Specialisatie VUB bij Gunter Slaus
tandarts specialist in de endodontie

Peter Tolleneer
Katholieke Universiteit Leuven
algemeen tandarts


conventie

De tandartsen werken gedeconventioneerd. Informeer u bij uw behandelende tandarts of arts voor meer details.


nieuwe patiënten zijn welkom

Tijdens uw eerste bezoek krijgt u een uitgebreide controle van tanden en tandvlees, al dan niet met RX-foto’s, en een grondige gebitsreiniging. U krijgt ook poetsinstructies en aanbevelingen over interdentale borsteltjes, flossen, enz. Een behandelingsplan wordt besproken en na uw goedkeuring kunnen we aan de slag om uw mondgezondheid te optimaliseren.

Meebrengen naar uw eerste afspraak bij Mondzorg Bornem:
Uw medicatielijst, ID-kaart, verwijsbrieven van collega (tand)artsen. En als u een tandheelkundig dossier of RX-foto’s zou hebben van uw vorige tandarts mag u die ook meebrengen.

Betaalwijze:
De erelonen worden cash voldaan of elektronisch via Bancontact, Visa, Mastercard of Payconiq. Kinderen en jongeren (- 18) hoeven meestal niets te betalen: de rekening gaat rechtstreeks naar uw mutualiteit.

Afspraken:
Telefonisch of aan de balie.

Annuleren van afspraken:
Graag 24u op voorhand uw afspraak annuleren, anders kan een verzuimvergoeding voor de gereserveerde tijd (van de therapeut of tandarts en de assistentie) in rekening gebracht worden. Deze verzuimvergoeding bedraagt 25 EUR per gereserveerde 30 minuten behandeltijd. De gereserveerde behandeltijd is afhankelijk van het type afspraak.

Pijnklachten of andere urgenties:
Wij doen ons best om dringende klachten zo snel mogelijk te verhelpen. Dit is steeds afhankelijk van beschikbaarheid in de agenda. Wij hanteren een wachtlijst voor urgenties die niet direct ingepland kunnen worden. Op deze wachtlijst geven wij voorrang aan bestaande patiënten van onze praktijk.

Download de medische vragenlijst:
Indien u wenst, kan u hieronder alvast de medische vragenlijst met betrekking tot mogelijke gezondheidsproblemen downloaden, afdrukken, invullen en meenemen wanneer u naar de Mondzorg Bornem-tandartsenpraktijk komt.

download medische vragenlijst